Selecteer op basis van natuurlijke kwaliteiten en purpose

Werk met ons samen in de selectie en onboarding, voor de juiste persoon op de juiste plek 

Waarom kies jij voor het HartKantoor?

Optimale match tussen persoonlijkheid en functie/rol

De juiste persoonlijkheid en de benodigde ‘soft skills’ zijn tegenwoordig bijna belangrijker dan kennis en de juiste opleiding of (werk)ervaring.

Persoonlijk ontwikkelpotentieel objectief gemeten

Via het diepgaande ACT selectieassessment brengen wij de (on)bewuste natuurlijke drijfveren objectief in kaart.

Goede onboarding is het halve werk

Door samen de uitkomsten van het ACT selectieassessment met je nieuwe werknemer te bepreken, ontdek je zijn/haar intrinsieke motivatie. Handig toch?

Verlaag afbreukrisico voortijdig vertrek

Door een goede match tussen wat iemand al kan en nog wil leren, voorkom je dat iemand voortijdig de organisatie alweer verlaat.

Voorkom uitval door stress en burn-out

Werken vanuit je natuur en purpose verlaagt stress- en burn-out klachten en zorgt ervoor dat dit juist energie gééft.

Voorkom conflict door heldere verwachtingen

Laat ons je helpen in de onboarding en weet precies wat jullie wel en ook niet van elkaar kunnen verwachten, lenen en leren!

Uh oh, alweer zo’n coach…

…daar hebben we er toch al miljoenen van in Nederland?

Inmiddels lijkt iedereen zichzelf wel een coach in iets te noemen. We verdrinken erin. Maar met een paar YouTube-filmpjes en een boekje ben je er nog niet. De echte coaches onderscheiden zich op basis van jarenlange ervaring en succesverhalen van klanten zoals jij.

Het Hartkantoor heeft al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van Alignment Coaching en selectie & onboarding in verschillende sectoren. Dat betekent dat we heel goed weten hoe je kunt bepalen welk persoonlijkheidstype je als aanvulling nodig hebt in je team, en dat is niet het welbekende schaap met de vijf poten. Laat ons voor de verandering eens meedenken en ontdek zelf het verschil! 

Frederike van der Kooi
Eigenaar van Het Hartkantoor

Ontdek wat selectie op basis van natuur en purpose kan betekenen voor jouw team of organisatie

Een nieuwe manier van selectie en onboarding

Met ons bewezen Selectie & Onboarding Programma kijken we als onafhankelijke Alignment Expert heel zorgvuldig naar wat jij nu nodig hebt in je team en meten we objectief met diverse ACT selectie-assessment tools welke kandidaat het meest geschikt is. Het is zoals je wellicht al hebt ervaren, een valkuil om af te gaan op je eigen onderbuikgevoel. Dit zorgt er namelijk voor dat jij de mensen aanneemt met wie je een klik hebt, maar niet per se aanvullend zijn op het team dat je al hebt. 

Bonus: plan vandaag je kennismaking en ontvang bij je aanvraag gratis 1x de Leadership Alignment Boost cadeau

Deze actie is beperkt geldig en is van toepassing op één traject ter aanvulling op het Selectie & Onboarding programma.

Het Selectie & Onboarding Programma

Hieronder vind je de globale stappen van onze ondersteuning in jullie werving- en selectieproces. Wij werken altijd op maat en kunnen samen onderzoeken wat je precies nodig hebt om tot een optimale match tussen rol cq. organisatie en kanidaat te komen!

Intake

In een uitgebreide intake van 1,5 uur gaan we samen in gesprek over waar je met je team naartoe wilt en over welke kwaliteiten de kandidaat idealiter beschikt.

Vacaturetekst

Op basis van het persoonlijkheidstype dat je wilt vinden, geven we advies over het taalgebruik en de inhoud van de vacaturetekst zodat deze persoon zich ook echt aangesproken voelt en enthousiast wordt van de vacature. 

Longlist naar shortlist

Wij helpen je in deze stap om bij het samenstellen van een shortlist je keuzes naast de gebruikelijke CV en motivatie ook te baseren op de natuurlijke drijfveren van kandidaten.

Assessments voor shortlist

Met ons diepgaande ACT Assessment van 1,5 uur, dat niet sociaal wenselijk te beinvloeden is, brengen wij de natuurlijke kwaliteiten, het aangeleerde gedrag (valkuilen) en het natuurlijk ontwikkelpotentieel onafhankelijk in beeld.

Transparante terugkoppeling

Na afloop van het assessment vindt de terugkoppeling op geheel transparante wijze plaats in een driegesprek van ongeveer 30 minuten met jou als leidinggevende, de kandidaat en onze Alignment Expert. 

Advies & evaluatie

In een afrondend gesprek van 1 uur  evalueren we de verschillende stappen in het selectieproces en brengt onze Alignment Expert advies uit op basis van de algehele bevindingen. 

Onboarding

Met onze onboarding verzorgen wij een goede afstemming tussen wat een nieuwe medewerker van zijn/haar leidinggevende kan verwachten en andersom. Wat zijn jullie natuurlijke kwaliteiten, maar ook jullie valkuilen? Wat heeft de nieuwe collega nodig om te kunnen floreren? 

Ga zonder zorgen van start

Verken in een vrijbijvend gesprek de mogelijkheden voor samenwerking in jullie selectieproces en ontvang na afloop een offerte op maat dat voldoet aan jullie wensen.

   Vrijblijvende kennismaking met de leidinggevende en/of een aantal teamleden
   Zorgvuldige check vooraf met erkende testen en methoden
   Heldere afspraken vanaf het begin

“Wij hebben de samenwerking met het HartKantoor als professioneel en plezierig ervaren. Het HartKantoor heeft ons geadviseerd bij de ontwikkeling van onze People ACT-meting (PACT) en onze medewerkers getraind in het interpreteren van de resultaten. De meting wordt inmiddels in al onze procedures ingezet en van kandidaten horen wij terug dat zij, mede door deze meting, de gesprekken met onze adviseurs als zeer waardevol ervaren: de PACT-meting maakt inzichtelijk wat energie geeft en wat energie kost.”

Nienke Fokma

Legal People

Veelgestelde vragen

In welke fase van het selectieproces bieden jullie ondersteuning?

Voor het beste resultaat, een optimale match tussen rol/team/organisatie en de kandidaat, adviseren wij klanten om ons al voor het uitzetten van de vacature mee te laten denken over welk aanvullend persoonlijkheidstype je echt in je team nodig hebt.
Mocht dit echter niet mogelijk zijn, dan kun je ons ook op een later moment in het selectieproces invliegen. Bijvoorbeeld als je twijfelt tussen twee laatst overgebleven kandidaten. 

Welk selectieassesment gebruiken jullie?

Wij gebruiken de individuele ACT-meting, voluit de ‘Analytical Competence Tool’. Dit is een relatief korte, maar kwalitatief hoogwaardige persoonlijkheidsmeting op basis van de keuze uit beelden en competeties.

De uitkomsten geven diepgaand inzicht in jouw natuurlijke kracht, prestatiekracht (aangeleerd gedrag) en je natuurlijk ontwikkelpotentieel. Door het gebruik van beelden is de meting niet sociaal wenselijk te beïnvloeden.

Hoe betrouwbaar is jullie selectieassessment?

Geen enkele persoonlijkheidmeting is volledig betrouwbaar, het blijft een model en dit is een weergave van de realiteit. De ACT-meting bestaat voor een gedeelte uit de keuze uit beelden, wat maakt dat de meting niet sociaal wenselijk te beïnvloeden is. Bovendien verzorgen wij altijd een gestructureerd interview, waarmee de betrouwbaarheid aanzienlijk wordt verhoogd.

Wie regelt het contact met de kandidaten?

Jullie zijn als organisatie verantwoordelijk voor het contact met de kandidaten, echter wij nemen altijd even telefonisch contact op met deelnemers aan onze assessments om hen te informeren over de praktische kant van het invullen van de meting. 

Waar vinden de selectiegesprekken plaats?

De gestructureerde interviews op basis van het ACT Selectieassessment vinden plaats via fysieke ontmoeting op jullie eigen locatie of via een online videocall. 

Kan ik ook een los selectie assessment aanvragen?

Een los selectieassessment is zeker mogelijk, wij denken echter graag al eerder mee in het proces om een grotere toegevoegde waarde te leveren en de juiste kandidaten aan te trekken via bijv. een vacaturetekst die aansluit op het gevraagde persoonlijkheidsprofiel. 

Vraag nu je geheel vrijblijvende gesprek met ons aan

Om samen met ons je mogelijkheden te ontdekken voor de inzet van een diepgaand selectie assessment op maat. Op naar de optimale match! 

E-mail ons

welkom [at] hethartkantoor.nl

Bel ons

070 – 262 9779

Kom op de koffie

Locatie Den Haag
Wilhelmina van Pruisenweg 35

Locatie Driebergen-Rijsenburg
Heidestein 7

Download ons gratis e-book

12 Tips voor Teamontwikkeling in Coronatijd is speciaal voor leidinggevenden die willen (blijven) werken vanuit purpose en de natuurlijke kwaliteiten van hun teamleden. Ook in deze gekke tijden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het e-book direct!

Gelukt! Bedankt voor je interesse in het Hartkantoor. We sturen het e-book gelijk naar je toe!