Ontwikkel je team ook op afstand via ons Team Alignment programma

Voorkom hiermee uitval door stress en burn-out, een lage productiviteit en voortijdig vertrek van mensen die je juist wilt behouden.

Waarom kies jij voor het HartKantoor?

Blijvende gedragsverandering

Wij meten en ontwikkelen mensen en teams vanuit hun natuurlijke kwaliteiten en ontwikkelpotentieel. Zodat het echt beklijft. Wij zorgen met onze bewezen programma’s voor blijvende gedragsverandering van binnenuit.

De Team Alignment Expert die bij jouw team past

Wij beschikken over een vaste- en flexibele schil van ervaren en bevlogen experts, waardoor je altijd de Team Alignment expert krijgt die bij jouw vraagstuk, teamprofiel en gewenste resultaat past.

Holistische benadering

We meten de veerkracht van jou en je team. Hierbij hanteren wij een holistische benadering waarmee we inzicht creeren in  de (dis)balans op de vier verschillende niveaus: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel (zingeving).

Wij geven terug aan de natuur

Vanuit onze kernwaarde ‘natuur-vriendelijk’ zorgen wij voor een neutrale ecologische voetafdruk en zelfs een positieve ecologische handafdruk door terug te geven aan de natuur. 

Al ruim 10 jaar ervaring

Het HartKantoor heeft al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van Team Alignment in met name het onderwijs, (semi)overheidsinstellingen en het MKB. Dat betekent dat wij heel goed begrijpen voor welke uitdagingen jij staat en wat je nodig hebt om met je team de volgende stap te zetten.

Met een vast team van ervaren en bevlogen experts met ieder hun eigen specialisme en persoonlijke purpose zorgen wij voor Alignment binnen je team. Zodat jouw mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, elke dag opnieuw!

Frederike van der Kooi
Eigenaar van het HartKantoor

Ontdek het verschil tussen gedragsmatige interventies en ontwikkelen vanuit de natuur en purpose van je mensen.

Wat is Team Alignment?

Jouw team is continu aan verandering onderhevig. Uitdagende omstandigheden in Corona tijd, ongoing digitalisering, procesvernieuwingen: de enige constante is verandering. Om die te kunnen realiseren heb jij van je mensen voldoende veerkracht, een hoge veranderingsbereidheid,  en de juiste houding en gedrag nodig.

Team Alignment is dé manier om ervoor te zorgen dat je de cultuur in lijn met de natuur van het team kunt ontwikkelen. Voor een gezonde cultuur waarin leren en ontwikkelen vanzelfsprekend is! 

  Voorkom uitval door stress- en burnout verschijnselen
  Versterk je team en optimaliseer de onderlinge samenwerking
  Verlaag de weerstand en verhoog de veranderingsbereidheid
  Voorkom voortijdig vertrek van mensen die je wilt behouden

Bonus: plan vandaag je kennismaking en ontvang bij aanvraag van het Team Alignment Programma gratis 1x de Leadership Alignment Boost

Deze actie is beperkt geldig en is van toepassing op één leidinggevende ter aanvulling op het Team Alignment programma.

Het Team Alignment Programma

Ons bewezen Team Alignment Programma bestaat gemiddeld uit deze 6 onderdelen, met daaronder twee van onze aanvullende modules.
Wij leveren bij ieder team maatwerk, want zeg nu zelf: geen enkel team is toch hetzelfde?

1. Kick-off

Start je Team Alignment Programma met een kick-off bijeenkomst om iedereen gelijktijdig te informeren en je teamleden te motiveren en inspireren! 

2. Neuro4Profiel

Veerkracht is essentieel voor persoonlijke ontwikkeling en de gewenste teamontwikkeling. Via een online vragenlijst worden de vier belangrijkste neurotransmitters in je brein bij benadering gemeten. De uitkomsten van het Neuro4Profiel worden besproken in de 1-op-1 sessie in stap 3.

3. Individuele ACT-meting

In een 1-op-1 sessie op basis van de individuele ACT-meting krijg je inzicht in je natuurlijke kracht, je prestatiekracht (aangeleerd gedrag) en je ontwikkelpotentieel. Het Neuro4Profiel geeft bij benadering inzicht in de huidige veerkracht van je brein.

4. Teamsessie WAAROM

In deze teamsessie wordt stilgestaan bij de missie van het team en ieders persoonlijke missie. Waarom zit je in dit team, waarom doe je wat je doet?

5. Teamsessie HOE

Iedereen geeft op een eigen manier invulling aan zijn rol, hoe doen jouw teamleden dit? Wat gaat vanzelf en wat kost hen wellicht onevenredig veel energie? Ontdek de kracht en onbewuste valkuilen van je team!

6. Teamsessie WAT

Welke rollen, taken en verantwoordelijkheden passen het beste bij jullie natuurlijke aanleg? Samen kijken jullie als team naar een optimale verdeling en ontdekken jullie wat je onderling van elkaar kunt lenen en leren!

Feedback & feedforward

In deze aanvullende module zorgen wij ervoor dat jullie in een vertrouwde, collegiale sfeer feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Op een manier die in lijn is met jezelf, zodat de ander er echt iets mee kan.

Democratische besluitvorming

In deze aanvullende module bieden wij jullie als team de gelegenheid om met een expert te ontdekken hoe jullie je besluitvorming kunnen optimaliseren door te begrijpen wat er in de onderstroom gebeurt. 

Zet nu de eerste stap en ontdek wat Team Alignment voor jouw team betekent

   Vrijblijvende kennismaking jou als leidinggevende en/of een aantal teamleden
   Zorgvuldige check vooraf met erkende testen en methoden
   Heldere afspraken vanaf het begin

Ik heb het HartKantoor als zeer prettig ervaren. Hun deskundigheid bij het traject en de begeleiding hierbij was zeer professioneel. Mijn medewerkers en ik hebben veel geleerd tijdens het teamtraject, we kunnen hiermee met elkaar verder de toekomst in. We willen de coaches hiervoor bedanken!

Claudia Jansen

HR Manager

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met de uitkomsten van de individuele ACT-meting?

De uitkomsten van de individuele ACT-meting (Analytical Competence Tool) worden in een persoonlijke 1-op-1 sessie teruggekoppeld. Datgene wat jij bespreekt met onze Alignment Expert is vertrouwelijk en wordt niet door ons met derden gedeeld. Jij bepaalt zelf wat je in de gezamenlijke teamsessies met je collega’s deelt.

Op je persoonlijke pagina in ons online dashboard bepaal je bovendien zelf wie jouw ACT-meting in kan zien en kun je zelf je voorkeuren wijzigen. 

Wat gebeurt er met de uitkomsten van het Neuro4Profiel?

De uitkomsten van het Neuro4Profiel worden ook besproken in je persoonlijke 1-op-1 sessie met onze Alignment Expert. Zowel de uitkomsten als datgene wat jij met ons deelt tijdens de bespreking hiervan, is vertrouwelijk van aard en wordt niet met derden gedeeld. Jij bepaalt zelf wat je hierover deelt met je leidinggevende en/of collega’s.

Wat is mijn rol als leidinggevende in het programma?

Als leidinggevende neem je in onze programma’s altijd deel aan het gehele traject. In nauw gezamenlijk overleg kijken we wat jouw inbreng wordt tijdens de kick-off en de teamsessies, zodat het in lijn is met wie jij van nature bent en het dienend is aan de gewenste teamontwikkeling.

Wat houdt de ACT Teamanalyse in en wat kan ik ermee?

De ACT Teamanalyse is de analyse van alle persoonlijke ACT-profielen jouw team: een bundeling van de gezamenlijke resultaten. Hiermee krijg je als leidinggevende inzicht in de natuurlijke kracht binnen je team, maar ook de hoeveelheid aangeleerd gedrag (prestatiekracht) dat onder druk kan vervormen en vaak onbewust een energielek vormt. 

Hoe lang duurt een Team Alignment Programma?

De doorlooptijd van de dag waarop de kick-off plaatsvindt tot de laatste teamsessie is minimaal 1,5 maand. De planning wordt in overleg besproken, je kunt er ook voor kiezen om de verschillende onderdelen over een iets langere periode in te zetten. Wij adviseren je hierbij graag over een optimale planning op basis van jullie vraagstuk en behoeften.

Wat is de kans dat mensen naar aanleiding van het Team Alignment Programma een andere baan gaan zoeken?

De kans dat mensen weggaan, is natuurlijk altijd aanwezig. Wij zien wel dat mensen door de bewustwording die ontstaat vanzelf in beweging komen en zichzelf verder willen ontwikkelen. Dus het is essentieel om als leidinggevende samen met het team de ruimte en mogelijkheden te onderzoeken om verdere ontwikkeling binnen de huidige rol en context te faciliteren. Zijn er verder ook geen doorgroeimogelijkheden, dan is de kans wel aanwezig dat mensen verder gaan kijken.

Vraag nu je geheel vrijblijvende gesprek met ons aan

Ieder team is uniek en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak op maat. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, wij staan voor je klaar om samein gesprek te gaan over wat jouw team nodig heeft voor de volgende stap! 

E-mail ons

welkom [at] hethartkantoor.nl

Bel ons

070 – 262 9779

Kom op de koffie

Locatie Den Haag
Wilhelmina van Pruisenweg 35

Locatie Driebergen-Rijsenburg
Heidestein 7

Download ons gratis e-book

12 Tips voor Teamontwikkeling in Coronatijd is speciaal voor leidinggevenden die willen (blijven) werken vanuit purpose en de natuurlijke kwaliteiten van hun teamleden. Ook in deze gekke tijden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het e-book direct!

Gelukt! Bedankt voor je interesse in het Hartkantoor. We sturen het e-book gelijk naar je toe!